FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ЗЛ. ЖИВКОВ:„НОВ ПЛОЩАД БЕ УСЛОВИЕ ДА СЕ КАНДИДАТИРАМ”

novini-montana

През следващата година ще започне основната реконструкция на централния площад Жеравица в Монтана, съобщи  кметът Златко Живков. За това държавата отпуска  5,3 млн лв.  Последните значими промени в центъра на Монтана са направени през 1983 година, заради националното честване на 60-годишнината от Септемврийското въстание и посещението на дипломатическия корпус. Но и  тогава проектът не е завършен. Сесетилетия по-късно настилката с мотиви от чипровски килим е в окаяно състояние. Тя ще бъде подменена, ще бъдат изградени нови подземни комуникации, амортизирани и от канала, които отвежда водите от извора  до р. Огоста.

Проектът ще бъде разработен за площ от около 17 дка – от сградата на театъра до градската градина и от пл. „Алеко Константинов“ до Младежкия дом. Фонтаните също ще бъдат основно ремонтирани. Ще бъде монтирано ново осветление и променени зелените пространства. Реконструкцията на централния площад е сред основните задачи в този мандат. „Това и многофункционална спортна зала бяха условията ми да се кандидатирам”, каза кметът. Той благодари на правителството за подкрепата в интерес на хората от Монтана и гостите на града.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!