FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ИНСИНЕРАТОР В МОНТАНА ЕДВА ЛИ ЩЕ ИМА

IMG_20201204_091906

Приключи заседането на експертния съвет, който трябва да прецени дали в Монтана може да бъде изграден инсинератор за болнични отпадъци. Решението на експертите все още не е публикувано, но според участници в него повече от гласовете  били „против”.

Тай-активните противници на намерението, в промишлената зона на Монтана да заработи инсталация за унищожаване на отпадъци от хуманната и ветеринарна медицина , се събраха  пред Младежкия дом.  Скандирания „ Монтана иска да диша” и възрожденски песни огласиха протеста. „Досега не съм била на протест , но сега вече ми преля. Стига безочие, това няма да стане, няма да се откажем”, заяви една от събралите се пред входа на Младежкия дом..

С нарочна декларация срещу инсинератора вече се обяви Общинския съвет, над 40 организации, партийни структури, граждани са изпратили протестни писма в РИОСВ.  Подкрепа за инвестиционното предложение е депозирано от частна болница в Монтана.

Предстои решението на експертния съвет да бъде публикувано. То ще влезе в сила след като изтече законовия срок за обжалване.

IMG_20201204_094132

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!