FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МВР,ДАНС И ПРОКУРАТУРАТА: НЯМА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ

Exif_JPEG_420

Няма сигнали за купуване на гласове в област Монтана, стана ясно на работна среща при областния управител Ивайло Антонов. В срещата участваха представители на МВР, ДАНС, прокуратурата и Районната избирателна комисия в Монтана.

Готовността за вота на 9 юни, когато ще гласуваме за европарламент и 50-то Народно събрание обсъдиха представители на държавни институции, ангажирани с подготовката и осигуряване на спокойното протичане на предизборната кампания.

„Към днешна дата няма подадени сигнали нито в Районна нито в Окръжна прокуратура за изборни нарушения“, заяви окръжният прокурор  Росен Петков Всички телефони на дежурни прокурори са на интернет страницата на прокуратурата , там има и имейл адреси, така че всеки гражданин може да подаде сигнал за купуване на гласове, допълни той..

За провеждането на честни избори следи и специално сформиран щаб, в който влизат  окр. прокурор, началникът на  местното звено на ДАНС и дир. на ОД МВР.

„ Работим и с явни сигнали и с оперативна информация , обстановката е относително спокойна и нямаме явни сигнали по които да се е налагало да работим“, каза Езекия Езекиев – директор ТДНС-Монтана

На предходните парламентарни избори в област Монтана са подадени над 60 сигнала за купуване на гласове , по 12 са образувани досъдебни производства.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!