FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МОНТАНА ИМА СЕРТИФИЦИРАНА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА PSR ТЕСТОВЕ

1-0

Монтана вече има сертифицирана лаборатория за PSR тестове. Тя ще може да обработва по 16 проби на час., а резултатите ще бъдат ясни не след три дни , а след ден и половина.  Това съобщи след заседанието на медицинския съвет областният управител на област Монтана Росен Белчев. Първите 30 дози   „Ремдесивир”, ще получи в сряда болницата в Монтана. Според лекари, медикаментът повлиява изключително добре на заразени с коронавирус.

В област Монтана няма да бъдат налагани по-строги мерки за предпазване от вируса. „Призовавам всички да спазват противоепидемичните мерки, да носят маски в затворени помещения, което не е чак толкова трудно и да спазват стриктна  лична хигиена”, допълни Росен Белчев. Четирима лекари – инфекционисти работят в болниците в Монтана и Лом. „Да бъдем отговорни и да не създаваме предпоставки за бум на разпространението на вируса. В противен случай ще натоварим непосилно лекарите и болниците в областта”  , каза още областният управител.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!