FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Напускане на страната с неплатени глоби вече е невъзможно през осем пункта

Всички шофьори, напускащи страната, се проверяват за неплатени глоби по Закона за движение по пътищата на осем гранично-пропускателни пункта, съобщи днес инспектор Иво Писанов пред журналисти на ГКПП-Калотина. Той уточни, че проверките се правят при влизане и при излизане от България.

Шофьорите, които имат невръчени наказателни постановления ги получават на място и могат да продължат пътя си. По-неприятна е ситуацията за тези, които вече са си получили санкциите, но не са ги платили.

Те могат да напуснат страната само след като се издължат, като в противен случай им се отнема книжката и колата се спира от движение, ако се води на тяхно име. При положение че автомобила не е на името на провинилия се шофьор, а в колата има друг правоспособен водач, то може той да седне зад волана и компанията да продължи пътя си. Имащият глоби може да напусне или да влезе в страната, но преди това книжката му се прибира.

Проектът е пробен и работи от началото на юни. За седмица само на пункт Калотина са засечени над 1928 неплатени фиша за повече от 363 700 лева. На място през ПОС терминал са платени над 12 000 лева. Не беше дадена информация какво е станало в останалите случаи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!