FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Николай Цонев: Да защитим Демокрацията и държавността

Николай Цонев е либерал по убеждение и единственият политически формат в България, който изповядва Либералните ценности е този на „Алианс за права и свободи“. Партньори на „Алианс за права и свободи“ ДПС-Доган – СБОР. Бившият министър на отбраната от Тройната коалиция Николай Цонев ще води листата на коалицията около Ахмед Доган на изборите на 27 октомври.

Цонев е поставен на първо място в 16 МИР Пловдив-град като представител на един от коалиционните партньори на ДПС-Доган – СБОР. Да припомним за ролята на Николай Цонев в Българската армия, че той е единственият министър, макар и за кратко, който не е искал увеличаване на бюджетът на Министерството на отбраната. Цонев като министър прави анализ на ресурсът на министерството и използвайки управленският си опит и лидерските си качества и успява да вдигне значително заплатите на Българските военнослужещи, да се пребори за редица социални придобивки за тях.

Връща увереността и гордостта на българските офицери и военни. Строят се детски градини и се ремонтират за нуждите на семействата на войсковият състав. За съжаление всички придобивки за военните се премахват след като той е отстранен. Николай Цонев продължава борбата с хунтата като лидер в партия Нова Алтернатива по-късно преобразувала се в ПП СБОР. Цонев е лидер и на „Движение справедливост-РПГ”- репресирани граждани .

В крайна сметка като силен и неконтролиран играч бе впрегната най-мощната машина на мафията, а именно Прокуратурата и министерството на вътрешните работи в лицето на Цветан Цветанов, който беше наречен от екс зам.-градският прокурор Роман Василев “абсолютен престъпник” заради далаверите, които той спря в Министерството на отбраната.

Да си спомним за кръгът на Петьо Еврото и джуджетата, които направиха всичко възможно да сломят Николай Цонев да видим и ретроспекцията към онези времена, в който целият ресурс на паралелната държава и ресурсът на държавата бяха впрегнати срещу един човек, един български офицер.

Да си припомним и зрелищният арест, който обиколи телевизиите, обрисувайки един образ. Образ срещу който имаше насочен пистолет с думите „падни на колене“ и той им отговоря „Аз съм Български офицер и няма да коленича”. Това някак си бе отрязано от видеата, но показва честа и достойнството на един офицер, който няма да погази пагона. Когато го арестуват неговите съратници казват „оправяй се, ние не сме ти адвокати“.

Николай Цонев започва битка за да изчисти името си като докаже истината и справедливостта да възтържествува. Междувременно сме го виждали да помага на стотици арестувани и репресирани с лични срещи, съвети, морална и всякаква подкрепа.

Стена на срамът е издигната в Пловдив през 30.04.2014г. Показва и силният дух на лидера, който в последствие се доказа, че Николай Цонев бе оневинен по всички обвинения и осъди и всички включително и Прокуратурата у нас и в Страсбург. Виждаме днес овладяната държава от малцина и именно такива хора са нужни да поведат борбата с чест, морал, мъдрост, сила на духът и управленски опит с лидерски умения и личен пример.

Важен е форматът, но по-важни са личностите, защото те оставят диря в историята и в сърцата ни. Подкрепете Николай Цонев в 16-ти МИР гр. Пловдив!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Материалът Николай Цонев: Да защитим Демокрацията и държавността е публикуван за пръв път на Bulpress BG.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!