FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Нинова атакува Борисов за последните скандали

Докато Корнелия Нинова бе бламирана от съпартийците си, самата тя атакува премиера Бойко Борисов и управляващите като коментира както последните твърдения за скрити договорки с обвиняемия Васил Божков, така и скандалите със строежа на Алепу и аудиозаписа, който изтече в петък и за който се твърди, че е с премиера.

„В България съществува паралелна държава. Тя е завладяла официалната. Не институциите, а задкулисието управлява страната. Правителството на Борисов не се бори с него, а му е предала управлението на България и в общ сговор изсмукват ресурсите й“, коментира Нинова в речта си на днешното заседание на пленума.

„Където и да погледнеш е пропито от беззаконие и кражби. И накрая чуваме запис, в който премиерът безпрецедентно злепоставя България пред Европа, коментирайки по недопустим начин европейски лидери. Той прави признание за използване на държавната машина срещу бизнесмени, дръзнали да не се съобразят с неговото мнение и сипе заплахи срещу кандидата ни за евроизбори Елена Йончева“, е заявила още Нинова.

Арогантно и цинично определя председателя на парламента, с което окончателно убива институцията Народно събрание. За пореден път показва унизително и презрително отношение към жените. Борисов демонстрира безнаказаност, злоупотреба с власт и просташка агресия. Борисов се превръща в опасност за България.

Извън атаката към Борисов и управляващите, Нинова предложи на БСП социално-икономически план за възстановяване от кризата, който съдържа мерки за възстановяване на икономиката, земеделието, реформа в здравната система, пенсионната система и социалната политика.

„Днес БСП е напълно готова с пакет от мерки, които да отговорят както на здравните, така и на социално-икономическите предизвикателства, които кризата ни отправи. Преди това обаче категорично следва да заявим, че кризата извади на повърхността всички онези пороци на неолибералния модел и всички недъзи вследствие на тях върху здравната, социалната и фискалната система“, подчертава лидерът на социалистите.

„Именно поради тази причина предлагаме пакет закони за подпомагане на слаборазвитите региони и създаване на специални фондове за тази цел. Преди 2 седмици представихме закон за държавен фонд за устойчиво развитие на Северозападна България, готови сме с аналогични фондове за Родопите, Странджа-Сакар, както и пограничните и планинските райони“, допълва още тя.

Увеличаване за срок от три месеца размера на минималното обезщетение за безработица от 9 на 15 лв., увеличаване на обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 години за осигурените лица на една минимална работна заплата за периода на извънредното положение, подпомагане на редовните студенти, държавна поръчка, в размер на еднократна извънредна помощ в размер на 375 лв., временно обезщетение за самонаетите лица и упражняващите свободни професии. Това са само част от социалните предложения, които се съдържат в плана на Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!