FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ОБЩИНАТА ИСКА КРЕДИТ ЗА РЕМОНТ НА ЧИТАЛИЩЕТО И МЛ. ДОМ

novini-montana

Община Монтана ще увеличи  размера на кредита, с който ще бъдат  осигурени  средствата за изпълнението на два проекта за реновиране  сградите на читалище „Разум” и  Младежкия дом. Проектите са част от Интегрирания план за развитие, финансиран по ОП”Региони в растеж”, който стартира през 2013 г. и   19 млн лв. Повечето от обектите вече са изпълнени, остават само тези от културната инфраструктура.  Сградата на читалището е включена в основния списък проекти, а сградата на Младежкия дом в резервния. От ОП”Региони в растеж” са  отпаднали  всички резервни  обекти и това  налага увеличаването на кредита. Сега максималния му размер нараства с до 700 000 лв.  /до 1 815 000 лева/. При първоначалният вариант размерът бе 1 115 000 лева. За средствата общината ще кандидатства пред фонд за градско развитие „Север”, след решение на  Общинския съвет в Монтана.

Срокът за погасяването на кредита е  20 години с две години гратисен период и среднопретеглен лихвен процент от 1.32%.

Фонд за градско развитие е инструмент, част от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. и представлява естествено продължение на успешната инициатива JESSICA от предходния програмен период. Финансирането с новия инструмент обхваща 39 общини на територията на страната, а средствата са многократно повече и достигат общо 353.3 млн. лева. Освен вече познатото финансирането на градски проекти, средства са предвидени и за енергийна ефективност на еднофамилни къщи и развитие на туризма в обектите на културното наследство.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!