FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ОБЩИНА МОНТАНА ВСЕ ПО-ПРОЗРАЧНА

novini-montana

Община Монтана е в  първата половина на  класацията за прозрачност на общините в РБългария. Оценката  е направена от програма Достъп до информация, на база изследване за това, как органите на властта изпълняват Закона за достъп до обществена информация и други нормативни актове, за публикуване на информация в Интернет, и как отговарят на заявления за достъп до информация  по електронен път.

От 265-те български общини Монтана е на 106 място, като е подобрила рейтинга си с 37 пункта, в сравнение с миналата година. Най-прозрачна  в областта  е дейността на администрацията в Бойчиновци /10място/  Берковица /15/ , Чипровци, Лом, Брусарци, Медковец, Георги Дамяново, Вършец, Якимово /154/.

Според експертите, хората вярват повече на администрация, която публикува информация и отговаря на запитвания бързо и добронамерено; Липсват съществени извинения да няма висока степен на прозрачност – технологиите се използват масово, а инфраструктурата  е налице и на практика, става въпрос наистина за целенасочено решение на една община дали ще бъде прозрачна ли не.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!