FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Откриха изложба “Батик” в Монтана на бивши и настоящи участници от студио “Рениарт” /видео репортаж/

Текст, репортаж и монтаж: Репортер на Montana Live TV

В понеделник в зала Кутловица в Монтана бе открита изложбата „Батик“, представяща работите на бивши и настоящи ученици от студио “Рениарт”.

За четвърта година студиото организира съвместно с Таня Василева и Момчил Владимиров и студио Рени арт пленер Батик, продължавайки наследството на основателя Рени Петрова, която работи в областта на изобразителното изкуство десетилетия до 2020 година.

По време на откриването на изложбата, студиото имаше повод за радост, тъй като получи награди от световния конкурс в Токио.

Възпитаниците на студиото спечелиха два бронзови и един сребърен медал, както и предметни награди. Най-малката участничка, Катерина Петрова, завоюва сребърния медал, докато бронзовите медали бяха присъдени на Натали Петрова и други участници.

Изложбата включва общо 47 картини от 18 участници и ще остане отворена до края на месец септември.

Продажбата на картините ще бъде извършвана едновременно, като половината от средствата ще бъдат дарени за закупуване на материали, транспорт и участие в конкурси.

Отворената изложба предлага на посетителите възможност да се насладят на произведенията на младите таланти и да подкрепят изкуството, което продължава традицията на студио Рениарт.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]
За още новини от Монтана и региона се присъединете към нашата facebook група.
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!