FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ОТКРИХА ЦЕНТЪР „ДОМАШНИ ГРИЖИ” В МОНТАНА

1-3

Центърът е създаден  по  проект „Иновативни модели за грижи в общността за хора с хронични заболявания и трайни увреждания“,  от Българския червен кръст с подкрепата на  Норвежката асоциация на местните и регионални власти, Центърът в Монтана се намира на ул. „22 септември” 44 .Сградата е общинска, вече е основно реновирана, каза кметът Златко Живков. В центъра ще работят 10 души – мед. сестри и домашни помощници.

Чрез центровете  “Домашни грижи” Български Червен кръст  помага  на възрастни, хронично-болни и хора с трайни увреждания Услугата включва:  медицински грижи – /превръзки, следене на физиологичните показатели на пациента, контрол върху правилното и редовно приемане на медикаменти/, помощ  за справяне с ежедневни дейности от бита  и санитарни: поддържане на хигиената в дома, хигиена на тялото, хранене, пазаруване, придружаване при консултативни прегледи и лабораторни изследвания или разходки и др./. Услугите се предоставят директно в дома на пациента, след извършване на индивидуална оценка на нуждите на всеки един  и при стриктно спазване на критерии за качество на програма„Домашни грижи“. Голямо внимание се отделя за стимулиране на капацитета на пациентите за самопомощ и обучението им в някои похвати за това. Центровете „Домашни грижи” могат да обучат  и  членовете на семейството на пациентите как да се грижат за своите близки.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!