FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Отново ръст на заразените с коронавирус в България

Нови 43 случая на коронавирус са регистрирани през изминалото денонощие

Нови 43 случая на коронавирус са регистрирани през изминалото денонощие в България. За втори пореден ден броят на новозаразените е над 40. В събота бяха отчетени 41 случая.

Така общият брой на заразените с коронавируса от началото на епидемията достигна 2 711 души. От тях са излекувани 1 545, а починалите с ковид-19 са 160. През изминалото денонощие не е регистриран нито един смъртен случай.

От новите случаи за изминалото денонощие 21 са регистрирани в Пазарджик. Друг тревожен клъстер на коронавируса има в Сливен, с 10 новозаразени. В София и областта са отчетени само 5 нови случая. В Шумен и Разград по 2. В Перник, Смолян, и Ямбол – по 1.

Към днешна дата в болници се лекуват 155 души. От тях 12 са в интензивни отделения.

Както обикновено през уикенда броят на направените тестове е по-малък. В събота те са 816. Общо в България от началото на епидемията са извършени 89 902 теста за коронавируса.

Данните сочат, че през подлените 7 дни се наблюдава постоянен ръст на новозаразените. За сравнение през последната седмица на май броят на новите случаи се движеше между 6 и 17 дневно без отчетлива тенденция на повишаване или спад на заболеваемостта.

Националната информационна система показва, че към момента, у нас, коронавирусна инфекция е констатирана при 294 лица-медицински служители. За изминалото денонощие са установени 6 нови случая, 2 от които при лекари, 1 – при медицинска сестра, 1 – при санитар и 2 – при друг медицински персонал.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!