FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ОЩЕ 12 С КОРОНА ВИРУС В РЕГИОНА

3 (2)

Още трима волейболисти и две баскетболистки  от  Монтана са с положителен тест за корона вирус.  Така във волейболния тим заразени са общо 5-ма състезатели. Останалите не са поставени по карантина, тъй като нямали пряк контакт със заразените през последните 48 часа, казаха от РЗИ. На домашно лечение са и двете момичета от баскетболния отбор.С доказан вирус  от вторник, който се обявява сега  е и ученик от 9 клас от езиковата гимназия  Монтана. Останалите  позитивни на корона вирус от днес са: жена на 52 г. и двама мъже на 38 г. и 59 г.  Монтана, един от тях е в болница.  И още жена на 67 г. от Бойчиновци, мъж на 58 г. от Берковица, мъж на 68 г. от Лом, който е приет в местната болница.

От РЗИ уточняват, че с активна COVID-19 инфекция в община Монтана са 33 души.

Общо 76 деца и младежи  в регион Монтана учат дистанционно заради коронавирус.  Под карантина са 23-ма третокласници на Първо основно училище в Лом. Учителката им е дала положителен резултата за COVID 19.  И още 25 ученици  от 11 клас на природоматематическата гимназия в Монтана. 17-годишно момиче. Заради положителен ученик под карантина  вече са  и 28 младежи  от 10 клас на езиковата гимназия в Монтана.

Все още не е изтекъл задължителният период на изолация и за 46 деца от детска градина „Слънце”. Там  9  души от персонала и 2 деца дадоха положителни тестове и три от групите бяха поставени под  домашна карантина.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!