FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ОЩЕ 16 С COVID-19, ПОД КАРАНТИНА Е КЛАС ОТ ТРЕТО УЧИЛИЩЕ

8

Рекорден брой жители на региона 16, са с потвърден положителен резултата за корона вирус. Двама са приети в болница, 14 ще се лекуват в къщи. Паралелка четвъртокласници от Трето училище в Монтана са под карантина, заради техен съученик, чиито родители са с доказан вирус. Детето си е в къщи, уточниха от РЗИ.  От  новите случаи 10 са в община Монтана. Жени на 47 г. 48 г. 65 г. 70 г. и мъже на 25г.,26 г., двама на по 28 г., 31 г., и 35 г. Шестима от новоустановените  са от една организация. Два са новите случаи в Берковица и 1 във  Вършец. От общо 89 активни случаи в областта 22 са хоспитализирани, 67 са на домашно лечение.

Така установените случаи за община Монтана са 52, Берковица 17, Лом 15, Вършец 2, в останалите общини по 1. Единствено община Чипровци остава без заразен с COV-19.

Девет акта за неносене на маска са съставени от РЗИ само за ден. Проверките на инспекторите продължават, глобата за неспазване на противоепидемичната мярка е 300 лв за граждани, толкова е и за управители на магазин. 1 000 лв е санкцията за фирма, в която се установи  това нарушение.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!