FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ПЕТРОХАН ОЩЕ Е ЗАТВОРЕН, МОЖЕ ДА ЗАТВОРЯТ И ДРУГИ ПЪТИЩА

Photo Petrohan (2)

Екипи на пътноподдържащата фирма и на „Пожарна безопасност и защита на населението“ продължават разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода „Петрохан“.Четири багера и два товарача подпомагат екипите, които работят при изключително тежки условия.

Движението остава затворено поради опасността от падането на нови дървета.            До възстановяване на преминаването през „Петрохан“ шофьорите могат да използват като алтернативни маршрути път Е-79 Монтана – Мездра и от там през Искърското дефиле или по АМ „Хемус“ до София и обратно.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките по повод очакваното застудяване, с което се увеличават и предпоставките за заледяване. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват ще се затварят определени участъци за обработване на трасето с химически вещества и инертни материали.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!