FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Пиарът на Бойко Борисов и съпругът й Делян Димитров са купили къща за над 1 млн. лв. в Бистрица през миналата година, съобщи сайтът „Биволъ“. Освен вилата семейството има апартамент 198 кв.м в София с обявена стойност 352 000 лв.

В събота (6 юни) бизнесменът Васил Божков обяви, че Севделина Арнаудова е посещавала офиса му „ежемесечно“, и попита публично премиера защо я е пращал. Тя отвърна, че нападките са лични, но са насочени към Борисов.

Вечерта главният редактор на сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов разпространи във фейсбук извадка от Имотния регистър, че семейството на Арнаудова е купило къща през юли м.г. Имотът е записан с материален интерес 1 056 148 лв. Продавачът е чуждестранно лице.

Къщата е разположена на ул. „Манастирска“ 1Б и е с площ 271 кв. метра.

Пиарът на Борисов е купила луксозна къща за 1 млн. лева© Скрийншот от youtube.com

В неделя Севделина Арнаудова коментира пред в. „Сега“, че има кредит от банка ДСК и всичко е декларирано. „Майка ми си продаде апартамента, дойде да живее с нас, дари ни парите, също съм декларирала. Всичко е по банков път, на пазарни цени“, казва тя. От обясненията й в събота за Божков се разбра, че баща й е работил при бизнесмена.

И двата имота на семейството са купени с ипотечни кредити. Първият е през 2015 г. и е погасен за 57 месеца, съобщава „Медиапул“.

Съпругът й Делян Димитров е член на Управителния съвет на „Булгартрансгаз“ – държавното предприятие, което управлява транзитната газопреносна система на България.

Пред „Свободна Европа“ Арнаудова потвърждава и стойността на имотите и обяснява, че всички сделки са ставали на пазарни цени и сумите са заплащани по банков път. По думите й всичко, свързано със семейните й имоти, е отразено в декларациите й за КПКОНПИ. Тя уточнява, че банковият заем, взет за софийския апартамент, е бил изплатен предсрочно – за 57 месеца. и че „част от средствата за преждевременното изплащане на кредита“ е получила „като дарение от майка си, която е продала своя апартамент“.

Последната имуществената декларация на Севделина Арнаудова, която е шеф на дирекция към Министерския съвет, не е публикува в регистъра на антукорупционната комисия. По закон неполитическите лица могат да посочат, че не желаят декларациите, които се подават, да се публикуват публично. Според по-стара декларация, цитирана от в. „Сега“, семейство Димитрови притежават апартамент в София с площ 198 кв. м., който е купен през 2015 г. за 300 хил. лв., както и три автомобила. Делян Димитров има и апартамент, купен през 2007 г. за 58 хил. лв.

Бойко Борисов е кум на Арнаудова и Димитров.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!