FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ПЛАЩАМЕ 80 НА СТО ОТ ГЛОБАТА, АКО Е В СРОКА НА ОБЖАЛВАНЕ 

00

Глоби или имуществени санкции ще могат да се плащат в размер  80 на сто от сумата в наказателното постановление, ако се  направи  в срока на обжалване. Това е една от промените в Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН) приети от  МС. Нарушителят ще избира дали да плати глобата в намален размер, или да обжалва пред съда цялото наказателно постановление.

Въвежда се и т.нар. споразумение, което ще позволи приключване на административнонаказателното производство в кратки срокове. Контролните органи са длъжни да разяснят на санкционирания правните възможности и последиците от споразумението.

Срокът за възражения срещу съставения акт за установяване на административно нарушение се увеличава от 3 на 7 дни, а срокът за оспорване на наказателни постановления  – от 7 на 14 дни.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!