FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ПО-МАЛКО ОТ ПОЛОВИНАТА ВАКСИНИРАНИ И С ВТОРА ДОЗА

IMG_20200505_140256 (2)

314  от имунизираните общо 741  с продукта на Пфайзер Бионтех лекари, стоматолози, фармацевти, медицински специалисти и  педагози от региона, са получили и двете дози от ваксината. Първите ваксини в област Монтана бяха поставени на 8 януари т. г.

В специализирания кабинет в РЗИ – Монтана и в болницата в Лом и днес се поставят ваксини, както първа така и втора доза на P-B.  Все още в областта няма доставка на ваксини на други производители.

Не е започнала имунизацията на персонала и настанените в социалните заведения, съобщиха от РЗИ.

13 са новоустановените случаи с коронавирус в региона през последното денонщие. Половината от тях са приети в болница.

В Расово, поставена на 31 януари под карантина жена и две от децата й, на  8 и 6 не спазили забраната да напускат дома си. Децата били на училище, майката също влизала в училището в понеделник. Нарушението е установено при проверка, направена от полицията  на адреса на семейството. В къщи била само 27-годишната майка и най-малкото дете на 3 г.

Срещу жената е започнало досъдебно производство.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!