FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Президентът призова Борисов да разкрие кореспонденцията си с Божков и едрия бизнес

Президентът Румен Радев призова премиера Бойко Борисов и министрите да огласят цялата си кореспонденция не само с Васил Божков, а и с едрия бизнес. Това стана няколко часа, след като обвинения в 18 престъпления бизнесмен публикува съобщения, за които твърди, че са си разменяли с премиера, а той отрече.

„Демократичната и правова държава изисква непримиримост на обществото към измамата, подмяната, лъжата, към задкулисните схеми на управление. Саморазобличаването в последните дни с измамите с европейски средства, както и неформалните „свидетелски показания“ отвън, уличаващи в задкулисни схеми на властта с едрия бизнес, подкопават ежедневно доверието в държавността и в управляващите. Този процес може да бъде спрян с елементарно действие – и премиерът, и всички министри да разкрият веднага цялата кореспонденция и характера й не само с Васил Божков, а и с едрия бизнес“, каза Румен Радев в Шабла днес. Според него това e въпрос за доверието на обществото.

По-рано днес укриващият се в Дубай Васил Божков публикува кореспонденция, за която твърди, че с премиера Бойко Борисов. В нея двамата си говорят за мачове и Мая Манолова. По-късно премиерът каза, че няма телефон, с който да пише на кирилица и така на практика отрече есемесите да са автентични.

Преди няколко седмици Божков публикува и кореспонденция, за която твърди, че е с финансовия министър Владислав Горанов. В нея на бизнесмена се обещава съдействие с комисията по хазарта. След няколко дни мълчание Горанов каза, че не си спомня за такава кореспонденция.

Днес в Шабла президентът коментира и застрояването по Черноморието и каза, че бетонът на много места е паметник на беззаконието и безнаказаността, издигнат със съдействието на много институции.

Според него е крайно време този процес да бъде спрян, а там, където е извън закона, бетонът да бъде премахнат.
По думите му съответните компетентни органи трябва да се намесят безкомпромисно, защото в противен случай това означава демонстрация на безсилие на държавата спрямо това безобразие.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!