FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Рязък спад на новите случаи на коронавирус, още 2 починали

Общият брой на излекуваните вече 1730

За изминалото денонощие в България са регистрирани само 24 нови случая на коронавирус. Тоест новозаразените са с 51 по-малко, отколкото в предходните 24 часа. Също така това е най-малкият отчитан ръст за цялата изминала седмица. В четвъртък броят новите случаи достигна рекордните до момента 105.

Данните на Единния информационен портал сочат, че в неделя обикновено биват регистрирани значително по-малко новозаразени, защото заради почивния ден се правят по-малко PCR тестове.

Този път това не е така. За изминалото денонощие са направени 1 409 теста в страната, като общият им брой достигна 104 486.

От новозаразените в неделя 9 са регистрирани в Шумен, 4 в Търговище, 5 в София и Софийска област, 2 в Пловдив и по 1 в Смолян, Ловеч, Кърджали и Добрич.

Общият брой на заразените в България от началото на епидемията вече е 3 290. От тях са излекувани 1 730, от които 7 в неделя.

Активните случаи на коронавируса в страната са 1 386. В момента в болници се лекуват 244 пациенти, от които 15 са в интензивни отделения.

Вчера починаха двама души с ковид-19. Това са две жени, едната на 36 г., за която няма информация да е имала придружаващи заболявания, а другата на 45 г., с пневмония, сърдечно заболяване и хронично неврологично заболяване. Така общият брой на загиналите достигна 174.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!