FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

СЕДЕМ ПАЦИЕНТИ С КОРОНА ВИРУС СЕ ЛЕКУВАТ В ЛОМ

000

Седем пациенти с корона вирус са настанени в инфекциозното отделение на болницата в Лом. Всички са от област Видин, съобщиха от РЗИ-Монтана.

Здравната инспекция вече е приключила тестването за  COVID-19  на потребителите на социални услуги в дневните центрове за деца и възрастни в региона. Всички са с отрицателни резултати.

През последните дни от област Монтана не са вземани проби за корона вирус. По данни от месечния бюлетин на здравната инспекция, през месец  май в областта са установени 4-ма с корона вирус. През  април случаят е 1, през месец март 9.

230 жители на региона са под карантина. Вчера  в Лом  бе осъден  28-годишен, , безработен, за нарушаване на наложена му карантина.  Съдът  е определил  на П. З. от с. Комощица  шест месеца «Лишаване от свобода»,  с изпитателен срок от три години. Наложена му е и глоба от 10 000лв , която да  заплати в полза на държавата. Районен съд – Лом е възложил на районен полицейски  инспектор да извърши   възпитателна работа  на условно осъдения  П.З.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!