FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

СРАВНИТЕЛНО ТОПЛА И СУХА ЗИМА ПРОГНОЗИРАТ СИНОПТИЦИТЕ

IMG_20191016_165115

Неблагоприятни  метеорологични условия за земеделците  прогнозират специалистите, като очакванията са за температури над средните и валежи под средните.

През ноември – температури ще бъдат близки до средните за месеца,  има вероятност те да бъдат и по-ниски и да имаме един доста студен ноември.  Валежите ще  са  под средните за месеца.

През декември Температурите  ще са   малко над нормите, с около 1  градус над средните за месеца. Валежите отново ще са малко за този период на годината.

Новата година също ще започне с по-високи от средните температури, като в част от страната те се очаква да бъдат с до 1,5 градуса над средните за януари, което много наподобява ситуацията от  изтичащата година. Малко по-обнадеждаващи са прогнозите за валежи, като те ще бъдат близки и вероятно над средните за първия месец на 2021 г.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!