FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

СТАРТИРА ОСНОВНИЯТ РЕМОНТ НА ДЕТСКА ЯСЛА „МЕЧО ПУХ”

novini-montana

Най-старата детска ясла в Монтана ще бъде обновена по програма „Красива България,“ съобщи кметът Златко Живков. Сградата е  включена в списъка с одобрените за финансиране 53 проекта от цялата страна. Стойността на инвестицията е близо 330 хиляди лева, като  209 хиляди лева осигурява  община Монтана, 120 хиляди от програма Красива България. Ремонтът  включва подмяна на вътрешната  дограма,   настилките, помещенията, ВиК и ел. мрежите,  поставяне на енергийно ефективни осветителни тела.  Срокът за изпълнение на проекта е 4 месеца. В периода на работата ще бъдат обучени и наети 14 души – трайно безработни.

Сградата на детска Ясла №1 „Мечо пух” в Монтана е построена през 50-те години на ХХ век.

Кметът Живков обяви и раздаването на първите помощи за новородени деца през тази година. Само през януари община Монтана е подпомогнала 14 семейства с новородени деца. Изплатените средства са 5200 лева. Девет от семействата са получили по 300 лева за първо дете, а пет семейства – по петстотин за второ дете. За сравнение през миналата година в община Монтана за раждане на дете са подпомогнати 109 семейства. Заради нарастването на раждаемостта, първоначално определените в бюджета средства не са били достатъчно и са увеличени от 35 хиляди на 40  800 лева. През тази година общинския съвет е одобрил средствата да бъдат 42 хиляди лева. Според кмета Живков вероятно ще се наложи още едно увеличение при актуализацията на бюджета на полугодието.

От тази седмица община Монтана има и нов 32 местен училищен автобус, съобщи още Живков. Превозното средство е осигурено от Министерството на образованието и науката. С автобуса ще бъдат превозвани ученици от селата на общината до VІ средно училище „Отец Паисий” в Монтана. В него се обучават 600 деца. 230 от тях се превозват от различни села.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!