FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

С 9 еднакви пътни знака в Монтанско „повишават вниманието на водачите“

Улицата води към гробищния парк, но в участъка, наситен със знаци „път с предимство“ няма пресечки.

Снимка: Фейсбук профил

На пътна отсечка с дължина 360 метра в село Мадан един и същи знак – движение по път с предимство, е поставен през около 10 метра. Това показват снимки на наскоро ремонтираната улица, публикувани от потребители в социалните мрежи.

Първоначалните съмнения на потребителите, че снимката е монтаж бяха опровергани тази сутрин в репортаж на живо по една от националните телевизии.

Оказа се, че знаците са си там. Поставени са на улицата, водеща към гробищния парк на селото, която в този участък няма пресечки.

Кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев обясни в ефира на NOVA, че улицата е направена по проект, финансиран от Държавен фонд „Земеделие“, а проектът е съгласуван и одобрен от финансиращия орган. Завършен е и в момента се подготвят документите за разплащане. Приемателната комисия, която по думите на кмета ще се събере след около месец, предстои да се произнесе дали знаците трябва да бъдат така.

Обяснението на Сретениев за многото еднакви знаци е, че може би проектантът от софийската фирма „Ави инженеринг“ цели по този начин да повиши вниманието на шофьорите и да предотврати евентуални катастрофи.

Видях, че знаците са повече. Смятаме, че ако има някаква грешка, ще се коригира с приемателната комисия. Няма опасност да стане катастрофа заради знаците, заяви пък кметът на село Мадан Ангел Ангелов.

Щом ги има в проекта тези знаци, приемателната комисия ще ги приеме. Финансиращия орган има последната дума. Парите се дават от финансиращия орган директно към строителя. Този проект е без съфинансиране от общината, посочи още в ефир кметът на община Бойчиновци.

От КАТ – Монтана заявили, че не са одобрявали поставянето на знаците.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!