FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ТРОЙНО СКАЧАТ НАЕМИТЕ НА ОБЩИНСКИ ИМОТИ

СЕСИЯ

Три пъти  по-висок наем ще плащат занапред наемателите в стоматологичната поликлиника. Промяната, предложена от управителя на СМТЛ 1 Илиян Петров, бе гласувана от общинските съветници. Така занапред месечният наем от 5.70  лв/кв м става 17 лв /кв м. Промяната е аргументирана с нарасналите разходи за вода, асансьори, данъци, препарати за почистване, адвокатски хонорари и заплати  на персонала.  Персоналът  се състои от касиер, 2 зъботехници, чистач и общ работник. Наемите за други общински недвижими  имоти се променят от 57 лв/кв м на 170 лв/кв м.

Съветниците одобриха и предложение на директора на РИМ – Монтана д-р Ваня Иванова, за предоставяне на помещение в сградата на Пето средно училище „Христо Ботев”. В него ще бъдат  съхранявани част от картините, собственост на художествената галерия. В приетото решение се уточнява, че отговорността за охрана на картините ще са за сметка на музея, под чиято юрисдикция е и художествената галерия.

Община Монтана ще кандидатства пред МТСП за осигуряване на дигитални устройство за 39-те  деца и младежи настанени в  5-те центровете от семеен тип. Целта е подпомагане на дистанционното им образование и осигуряване на непрекъснат процес на обучение. Освен компютри ,  лаптопи и таблети по проекта, чиято стойност е 23 000 лв, ще бъде осигурен и годишен абонамент  за  интернет.

Съветниците удължиха с пет години, до 2030 г., правото на Ловно – рибарско дружество „Огоста”да управлява язовир „Долна вода” край с. Студено буче. Аргументите на вносителите са: язовирът е най- подходящ за любителски риболов  и практическо обучение по рибознание и природознание  на деца. Освен грижата за рибните ресурси ,  ЛРД”Огоста” се задължава и да охранява водоема.

Същото сдружение  получи правото да създаде в местността Говежди дол край с. Студено буче волиери за фазани   и  зайчарник. Затова  два  терена  от  общо 9 дка  с нискостеблена гора,  ще бъдат застроени с  ниски, свободни и свързани сгради.

Д-р Христо Кастрев ще представлява община Монтана в общото събрание на акционерите  на МБАЛ ”д- р Ст. Илиев” Съветниците решиха той  да  гласува „за” приемане на 12-те точки включени в дневния ред.

Между тях за решението как да бъде разпределена печалбата на дружеството за 2019 г., както и какви заплати да вземат членовете на съвета на директорите на болницата. Предложението е  месечните им възнаграждения  да са колкото две средни работни заплати в лечебното заведение, но не повече от пет минимални работни заплати за страната.

Георги Петров ще е представителят на общината в общото събрание та „Топлофикация”. Това дружество, което осигурява отоплението на училищата, социалните заведения, черкви и всички останали газифицирани общински служби няма да да разпределя натрупаната към края на 2019 г. печалба.

Съветниците решиха чрез търг да бъдат продадени два терена в новата промишлена зона – /землището на с. Николово. Средната цена на дка е 10 000 лв.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!