FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Увеличават до 30 дни срокът за отстраняване на неизправностите по автомобилите в отработените обходни газове

Министерството на транспорта и съобщенията публикува за обществено обсъждане промени в Наредба Н-32 за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства.

Наредбата е публикувана на страницата на МТС и в Портала за обществени консултации на Министерския съвет – https://strategy.bg/ за срок от 30 дни.

Припомняме, че със заповед на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков бе сформирана работна група, която преразгледа текстовете на Наредба Н-32. Заключението на експертите е, че неизправностите, свързани с емисиите на отработените газове не засягат пряко пътната безопасност.

До момента тези неизправности бяха квалифицирани като „опасни“ и превозните средства се спираха от движение.

С настоящите промени в Наредба Н-32 се предвижда неизправностите относно емисиите в отработените газове от МПС да се класифицират като „значителни“.

В този случай на собствениците на превозни средства се дава срок за отстраняването им, след което отново преминават технически преглед.

Друга промяна в Наредбата предвижда срокът за отстраняване от 14 дни да стане на 30 дни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!