FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА МЪЖ НАПАДНАЛ ЛЕКАР

7

Мъж от с. Расово получи условна присъда заради нападение над лекар.  30- годишният Я. Д. Б. е постигнал споразумение с прокуратурата, като се е признал за виновен, Районният съд е определил наказани от 3 месеца лишаване от свобода, условно, с тригодишен изпитателен срок.

Според събраните  доказателства на 30 октомври 2018 г.  Я. Д.  влязъл заедно с жената, с която живеел на съпружески начала и детето им,  на 1 месец, в кабинета на д-р Т.  Г. – детски лекар в медицински център „Здрави палавници“ в Монтана. Той  вдигнал скандал на медика с обвинение, че не ги е приел за преглед бързо, отправил към него обидни думи и го нападнал като го блъскал, дърпал и притиснал с вратата на кабинета  дясната му ръка. Подсъдимият причинил на медика лека телесна повреда – охлузване на дясна предмишница и оток  на  пръст на дясната ръка. След като възмутени пациенти позвънили на тел. 112, нападателят напуснал медицинския център, но по-късно бил открит от служители на МВР и срещу него започнало досъдебно производство. Според Наказателния кодекс за извършеното от Я. Д. престъпление – „причиняване на телесна повреда  на медицински специалист по повод на изпълнение на службата  му“  се предвижда наказание до 3 години затвор.  Пред съда подсъдимият  се признал за виновен и заявил, че доброволно подписва споразумение за определеното му наказание Той  ще трябва да плати и направените по делото 141.12 лева разноски за експертиза в полза на ОД на МВР – Монтана.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!