FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

УТРЕ ОТВАРЯТ ОТСЕЧКАТА РЕБЪРКОВО – ЛЮТИДОЛ

1-2

От 12 декември се възстановява движението по участъка от път Е-79 между Ребърково и Лютидол, информираха от АПИ. От средата на юни трафикът в отсечката бe спрян , заради модернизацията на пътя Мездра – Ботевград. Очаква се отсечката да бъде отворена в ранния следобед. Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и работата по трасето продължава.

Преминаването по участъка  Ребърково – Лютидол ще се осъществява двупосочно в едно платно, като строително-монтажните работи ще продължат паралелно в съседното платно, както и по целия  обект. Тежкотоварният трафик, който досега преминаваше през Искърското дефиле по пътя Ребърково – Своге – Нови Искър – София ще бъде пренасочен към Мездра – Лютидол и ще може да преминава и по път II-16, ако е избран този маршрут.

Модернизирането на участъка между Мездра и Ботевград е един от най-сложните като терен за преминаване от направлението Видин – Ботевград. Поради това строителството на отсечката Мездра – Ботевград, която е близо 33 км, е обособено в два участъка – лот 1 /19,3 км/ и лот 2 /13,4 км/. Пътят ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока, т. е. двойно по-широко от настоящото, което е с по една лента за движение в посока.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!