FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

УТРЕ СЛАГАТ ВАКСИНИ НА 100 МЕДИЦИ В ОБЛАСТ МОНТАНА

IMG_20200505_140256 (2)

Първите лекари и медицински персонал в региона ще бъдат имунизирани  срещу covid-19 утре. Очаква се ваксините да пристигнат в двете болници в Монтана, в Лом и в Берковица преди обяд. 100-те ампули вече са доставени  в РЗИ – Монтана. Имунизацията ще се прави от предварително определен  екип във всяко от здравните заведения.

Стоматолози, фармацевти и пом. фармацевти ще бъдат ваксинирани от екип на РЗИ в кабинет на инспекцията. Очаква се след Нова година да бъдат доставени нужните за всички медицински специалисти  ваксини.

Предварително  желание да бъдат ваксинирани в област Монтана са заявили малко над една трета от лекарите –  176 от общо 449.Във Видин 89  от 297, във Враца  225 от 597. Трите северозападни области са  в Регион 1 според националния план за ваксинация,  координацията е възложена на РЗИ – Враца.

15 са новите случаи на коронавирус в региона за последното денонщие, 2 а починалите. От утре контактните на позитивните на covd-19 ще бъдат уведомяване по телефона, че а под карантина. Пимено предпиание ще получават хората, които имат нужда от документ.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!