FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Учени прогнозират Апокалипсис: След 30 години човечество няма да има!

.Историята на човечеството ще завърши с катастрофален край. Според австралийски учени през 2050 г. планетата Земя ще стане необитаема.

„Катастрофалните последици от климатичната криза и бездействието при преодоляването на тази криза водят нашата планета по опасен път, който може да завърши с бедствие“, написаха учените от Аналитичния център в Мелбърн в доклада си пред Националния център за възстановяване на климата.

Хората са най-опасните хищници

В предговора към доклада адмиралът на австралийския флот Крис Бари посочва: „Глобалното затопляне е най-голямата заплаха за човешкия живот на планетата след ядрена война. В момента 7,5 милиарда души са най-опасните хищни видове на Земята. Ако населението на света нарасне до 10 милиарда души, това ще доведе до фатални последици.“

Прогноза за 2020-2030 година
Страните не признават, че Парижкото споразумение за климата не е достатъчно, за да спре глобалното затопляне. Съдържанието на въглероден диоксид в атмосферата ще се увеличи до 437 ppm. Температурата на Земята ще се увеличи с 1.6 °C.

Прогноза за 2030 – 2050 година
Изгорелите емисии ще достигнат пик. Температурата на Земята ще се повиши още 3 °C. Ледниците в Гренландия и Западна Антарктида почти ще се стопят. Планетата е на опасен път към бедствие, което вече няма как да бъде предотвратено.

55% от населението на света ще страда от непоносима топлина, което ще увеличи смъртността.

Северна и Централна Америка ще страдат от екстремни метеорологични събития, като горски пожари и суша. В Азия всички реки ще пресъхнат.
В Африка се очаква голям скок на температурата. Топлината и липсата на вода и храна ще увеличат смъртността на континенталната част.

Ефектите от глада, високата смъртност и миграцията ще имат голямо влияние върху световната сигурност. Мащабът на проблемите, свързани с това, е огромен – огнищата на опасни заболявания и въоръжените конфликти за ресурси ще станат нещо обичайно.

Има голяма вероятност човечеството да изчезне.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!