FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Окръжната прокуратура в Монтана разпореди проверка за случая със заразен с COVID-19 пациент от Лом

Окръжната прокуратура в Монтана е разпоредила на ОД на МВР в Монтана спешна проверка за случая със заразен пациент на 64 години от Лом, който се е лекувал дълго време в дома си, а след това е дошъл в Монтана и е минал през няколко магазина, през частна клиника и през клона на НОИ в града, преди да постъпи в болница и да бъде установено, че е заразен с COVID-19. Срокът за проверката е до 17 часа днес.

Ще се проверяват действията на лекарите в Лом и на личния лекар на пациента, който го е лекувал близо три седмици по телефона и накрая го е насочил към рентгенова снимка, чрез която е установена пневмония и той потърсил специалист по пулмология в Монтана.

В момента пациентът е в инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана, състоянието му е стабилно. Установени са около 20 контактни лица, с които е бил във връзка 64-годишният мъж, който работи като пастор на протестантска църква в Лом.

Преди десетина дни прокуратурата разпореди проверка на лекари от болница в Лом, които транспортираха с линейка пациент от Лом със съмнение за коронавирус в Александровска болница в София. Тогава не бяха установени нарушения и разследването беше прекратено.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!