FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ПОЖАРНИКАР ОТ МОНТАНА ПОЛУЧИ ПОЧЕТЕН ЗНАК НА МВР

1-11

С демонстрация на дейности при пожар, пътно-транспортно произшествие и  спасяване на хора при наводнение огнеборците от Монтана отбелязаха Седмицата на пожарната безопасност.

След учението директорът на ОД ПБЗН ком. Венцислав  Райков наградите на 24-ма служители, отличени за съществен принос при изпълнение на служебните задължения.

Най-високото отличие тази година е присъдено на гл. инсп. Иван Захариев, началник сектор „Пожарогасене и спасителна дейност” в РС ПБЗН Монтана. Той получи почетен знак на МВР трета степен, от министъра на вътрешните работи. Инспектор И. захариев работи в пожарната вече 20 години. „Професията ни е хубава, стига човек да има желание за работа и да не се притеснява”, смята той. В дългата му професионална биография най-сериозното изпитание и бил пожарът в Чипровския балкан миналото лято. Тогава пожарникари от България и Сърбия се бориха с огъня в планината шест дни.

От няколко месеца пожарните служби в региона са включени активно в осигуряване на болници, общини и други с транспортирането на дезинфектанти, храни и други за болници, общини, социални заведения. В региона от началото на тази година няма големи пожари в горски територии и селскостопански насаждения. Почти колкото миналата година са битовите инциденти с огън. Трима са загиналите през 2020 г. при пожари в област Монтана.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!