FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Спират брифингите! Ето къде ще обявяват данните

Спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб. Това обяви премиерът Бойко Борисов. Щабът ще продължи да функционира до 31 декември, а данните за заразените ще бъдат обявявани на информационния сайт.

„Това непрестанно включване на Щаба създава безпокойство. Вирусът не е утихнал, но ние психологически искаме да се върнем към нормалния начин на живот. Това е добре за финансите, икономиката, но и за психичното здраве на хората“, добави Борисов.

„Справихме се прекрасно в една много тежка зараза и пандемия. Надяваме се да няма втори и трети вълни, надяваме се и всичко това да утихне. Успяхме да се справим, да тренираме болниците. Това, което направихме, беше чудо“, заяви премиерът.

„Всяка вечер с Щаба гледаме бройките – заразени, починали. Гледаме и местата в болниците. Трябва да свикнем с мисълта, че това забляване съществува. Опасно е, няма ваксина, трябва да свикнем да се пазим“, добави Борисов и подчерта, че носенето на маски на закрито ще е пожелание, но е препоръчително.

Относно ограниченията за влизане на граждани от трети страни и силно засегнати страни от ЕС, Борисов обяви, че за тях карантината остава.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!