FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Студено време днес

Днес ни очаква студено време, като минималните температури ще бъдат между минус 7° и минус 2°. През деня, с обръщане на вятъра от югозапад, ще започне затопляне и максималните температури ще сигнат между 7° и 12°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Още преди обяд вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е до умерен. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 7 и 10 градуса, на морската вода 7°-8°.

Над планините ще духа до силен, по най-високите върхове на Рила и Пирин временно бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

През почивните дни ще има променлива облачност. На отделни места, главно в западните и планинските райони е възможно да превали слаб дъжд. Температурите ще се повишават и в неделя минималните ще са между минус 2° и 3°, а максималните – между 12° и 17°.

В понеделник облачността ще се увеличи, от запад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат цялата страна. В южните райони са възможни и гръмотевици. Във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Има повишена вероятност за значителни количества на валежите в Западна България.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!