FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА ОБЩИНСКИ ЧИНОВНИК, КУПУВАЛ ГЛАСОВЕ

1-0000

Служител в общинската администрация в Бойчиновци е осъден за купуване на гласове. Наказанието за 32-годишният П. Е. е 11 месеца „лишаване от свобода” – условно, с три години изпитателен срок и лишаване от право да заема длъжности, свързани с избирателните права на гражданите за 2 години.

Чиновникът  признал, че на 30 октомври  т. г. дал на трима мъже от с. Лехчево, 150 лв с уговорката да гласуват на втори тур за кандидатите на БНД за кмет на Община Бойчиновци С. С и на Лехчево Р. В.

Пред съда „купувачът” се признал за виновен и подписал споразумение с прокуратурата. Така избегнал максималното наказание за „престъпление против политическите права на гражданите”, което е лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 лв до 20 000 лв. Веществено доказателства по делото една банкнота от 50 лева е отнета в полза на държавата.

Определението на РС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!