FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Утре във вторник през страната ще премине студен атмосферен фронт. Вятърът ще се усили и нощта срещу сряда ще завали.

PrognozaBG 1 (21)

През нощта над страната ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб, на места в Източна България и по северните склонове на планините умерен до силен южен вятър. Минималните температури ще бъдат в много широки граници, от 6-7° в отделни котловини до 19° на места в Западния Предбалкан.

Утре през страната ще премине студен атмосферен фронт. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Северна България до силен и с него ще започне да се изчиства атмосферата от сахарския прах. В Югоизточна България все още ще духа умерен до силен югозападен вятър, който вечерта също ще се ориентира от северозапад. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на места след обяд и през нощта срещу сряда ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат от 21°-22° на места в западните райони до 28°-29° в Югоизточна България.

В планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, който през деня малко ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува по-хладен въздух. Сутрешната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра – около 8° и през деня ще се понижава.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има към края на деня и през нощта срещу сряда и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб и умерен югозападен вятър, който ще се усили и ще започне да се ориентира от северозапад, по-късно през деня и по южното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат от 21° по Северното Черноморие до 29° по Южното.

Изпращайте ваши снимки и информация на news@montana-live.tv
За още новини от Монтана и региона се присъединете към нашата facebook група.
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!