FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Прогноза за България за 30.11.2023

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно ясно време. Вятърът ще отслабне и стихне. След полунощ на места в равнините ще започне да се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, малко по-високи ще останат по южното крайбрежие, в София – около минус 4°.

Утре в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, в сутрешните часове в много райони ще има заледявания. След обяд от запад ще се появи разкъсана средна и висока облачност. В западните райони от Дунавската равнина и Горнотракийската низина, както и в котловините от Югозападна България ще се задържи мъгливо. Ще духа слаб, в източните райони и Предбалкана – до умерен югозападен вятър, с който ще се пренася топъл въздух. Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 7° и 12°, по-ниски ще се задържат в районите с мъгла; в София – около 5°.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от югозапад. Температурите ще се повишат и на височина 1200 метра максималната ще бъде около 6°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от югозапад. Максимални температури: 9°-12°.

Изпращайте ваши снимки и информация на news@montana-live.tv
За още новини от Монтана и региона се присъединете към нашата facebook група.
Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!