FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

В И К – МОНТАНА В ЗАЩИТА НА ВАЛЕРИ ИВАНОВ

Image1 (1)

Служители на В и К, Монтана и  ръководството на синдикатите в дружеството се обявиха срещу освобождаването на досегашния управител Валери Иванов. Извънредно общо събрание на акционерите на В и К реши, инж. Иванов да бъде освободен и избра за временен управител Радослав Георгиев. В общото събрание  е участвал само представител на държавата, която притежава 51 процента от акциите на дружеството.

Часове след извънредното събрание на акционерите на В и К , Монтана служители от дружеството изразиха категорично недоволство от взетото решение, и се обявиха в подкрепа на досегашния управител. В началото на тази година Валери Иванов е спечелил конкурса и има  договор за управление на дружеството  за три години. Според синдикатите смяната е по политически причини.

„ Доста Ви К управители в страната са сменени по политически причини, това не е управител на гастроном, за да бъде сменен, хората ще бъдат потърпевши“, заяви  Илиян Каменов, председател на „Подкрепа“във В и К.

Уволнението е безпрецедентно, а  назначение на новия  управител е безпринципно, заявиха недоволните. Основанието  за освобождаване на Валери Иванов –  отнет достъп до класифицирана информация е отпаднало, тъй като от 24 ноември т. г. достъпът му е възстановен.

Според Наталия Железова, сектор  „Човешки ресурси“:Не може да се говори за някаква основателна причина за смяна на управителя „

„Дружеството стои стабилно, обслужва всички свои задължения, разплаща се с персонала, бюджета и контрагенти“, каза Наташа Стоянова , ръководител „Финанси“ .

Според Валери Иванов в  момента десетки места са без вода и това  са много по –важни неща. „Ситуацията е тежка и това, което се случва с моето освобождаване е по-маловажно от нещата и хората, които трябва да имат вода и вече 100 часа са без вода и елзахранване“, заяви той.

Проведеното във вторник  извънредното общо събрание е инициирано от Валери Иванов през месец юли,  но мотивът за него – отнет достъп до класифицирана информация  вече не съществува. Вероятно заради това представители на 10-те общини от региона, които също са акционери във В и К не са участвали в събранието.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!