FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

ТЕ ПАЗЯТ ПРИРОДАТА

Image1 (2)

Общински съветници, деца и граждани събираха пластмасови бутилки и отпадъци в един от парковете на Монтана. Инициативата  е по повод Световният ден на рециклирането. На една от алеите в парка вече са поставени и няколко „шишеяда“, в които всеки може да изхвърли ненужната му вече опаковка от вода, сокче или безалкохолна напитка.

Най-ентусиазирани в почистването бяха децата от  Четвърта детска градина „Калинка“

„Събирахме боклуци и шишета, да е чисто”, обяснява едно от децата.

За първи път миналата година  в парк Монтанензиум бе поставен един шишеяд и  с него са  събрани над 1 тон пластмасови бутилки, които са предадени за рециклиране.

„Получихме  5 000 лв с тях ще закупим кошчета за кучешките изпражнения, които ще бъдат монтирани в парковете.  Ще направим информационни табели, които да привличат и мотивират и деца и родители да изхвърлят отпадъците на определените за това места”, обясни Надя Младенова, управител на общинско дружество.

Призивът на Станимир Стоев, общински съветник е „това да се случва през  цялата година, за да растат децата ни здрави, за тяхното бъдеще и за чиста природа ..”

Най-малките участници в почистването получиха специални награди с логото на контейнерите за разделно събиране на пластмасови, хартиени и метални отпадъци.

Share Button

Източник: НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!