FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Генералът с лично признание, изля си душата

Най-важното е как ще живеем вече с вируса. Това е най-важното, което се коментира и по което се работи. Важно е да се уточни концепцията и подробностите за отделните сфери. Това заяви на извънреден брифинг шефът на Националния оперативен щаб и ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

„Това са много важни неща и са от ключово значение как ще продължи напред да се развива България и какво отражение ще даде всичко това на здравната система“, каза той.

„Всяко отпускане на мерките, което не е съобразено с реалностите, може да доведе до влошаване на ситуацията. Това е един труд, който никога не е спирал.

Некоректно е да се каже, че Щабът е спрял работа и трябва да му се каже последно „Сбогом“. Това обезсмисля всичките ни усилия“, смята ген. Мутафчийски.

„От две седмици ние разговаряме на тази тема с премиера, да бъде променен начинът на оповестяване. Според много от хората той е репродуктивен и насажда страх, въпреки че информацията винаги е била обективно поднасяна“, каза шефът на ВМА.

„Молбата за промяна в оповестяването беше лично моя. Това е всеизвестен факт. Ние даже искахме само с прессъобщение да се дава информация, а въпросите да са към ресорните министерства или Щаба“, каза той.

По думите му днес ще се уточни предполагаемия график за отхлабване на мерките и как това ще се отрази на заболеваемостта.

„Ние имаме много интересна комуникация с премиера, защото тя се развива наистина като спор. Той обаче взима най-правилните решения според мен“, каза той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!