FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Пирин спря Монтана за третото място във Втора лига

Пирин и Монтана направиха 1:1 в мача от 10-ия кръг на Втора лига, игран вчера. Попадението за домакините от Благовград реализира Мартин Динов (31), а Атанас Илиев (54) изравни.

Равенството попречи на Монтана да изпревари Локомотим Сф на третото място в класирането. „Червено-черните“ са с 18 точки, а тимът от Северозапада – 17. Пирин е 7-и с 12.

Първи до голова опасност стигнаха гостите. В 18-ата минута Димитър Пангев отрази опасен удар на Тони Тасев от фаул. 12 след това грешка в защитата на Монтана пък можеше да бъде наказана от Влади Златинов, който успя да преодолее вратаря Васил Симеонов, но не и да вкара в опразнената врата.

Пирин все пак поведе в 31-ата минута. Мартин Димов се разписа след асистенция на Златинов. В 37-ата Пангев улови силен удар Балджийски.В началото на втората част изстрел на Иван Вълчанов не намери очертанията на вратата. В 54-ата минута Монтана изравни. Тони Тасев получи топката в близост до наказателното поле и подаде към Атанас Илиев, който преодоля вратаря и вкара в опразнената врата.

Влади Златинов можеше да отбележи красиво попадение за Пирин в 52-ата минута, но ударът му от въздуха мина покрай страничния стълб. Три по-късно Тони Тасев отправи точен удар към вратата на домакините, но Пангев спаси.

В 81-ата минута Иван Вълчанов влезе в наказателното поле на Монтана и стреля, но топката мина покрай вратата. В 87-ата отново Вълчанов пропусна да накаже груба грешка на Васил Симеонов. Секунди по-късно вратарят се намеси брилянтно и предотврати сигурен гол, след като Ивайло Михайлов беше изведен очи в очи със Симеонов, но загуби битката.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!