FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Тази новина за COVID-19 чакаха да чуят милиони българи

Пандемията от коронавирус гасне в България. COVID-19 е намалил силата си три пъти. Тази прекрасна новина съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

„Коронавирусът гасне в България. Пандемията е намалили три пъти силата си. Това е добра новина. Важно е обаче да продължим да бъдем внимателни. Трябва да спазваме дистанция и да си мием редовно ръцете. И, разбира се да стоим повече на открити пространства“, заяви професор Кантарджиев.

14 новите случаи на COVID-19 у нас, от тях 4-ма са в болница, а 10 са амбулаторни. Едно дете на 9 месеца е заразено, то е от София. 48 души са излекуваните, общият им брой е 1064. Трима души са загубили битката с болестта.

Вчера са изследвани 1353 проби.

„Това говори срещу казаното, че колкото повече изследвани има, толкова повече положителни ще имаме. Имаме положителни, само когато се наблюдава увеличаване на заболеваемостта в страната“, обясни проф. Кантарджиев.

Активните области в страната, засегнати от COVID-19, са шест. Новите случаи са регистрирани в Пазарджик и Плевен по един, в Разград – два, Сливен – 4, София – 5 и Ямбол – 1.

2499 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас. Броят на починалите е 139, а 1064 са излекуваните.

Най-много заразени до момента има в София – 1048 души.

От всички 2499 констатирани с COVID-19 – 1225 са мъже и 1274 са жени.

Заради взетите мерки и овладяване на пандемията правителството и здравното министерство позволиха спортът в България да се поднови. Футболният шампионат стартира на 5 юни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!